מתכון לקוסקוס טריפוליטאי



 icon-06 רמת קושי – ממוצעת  icon-05 זמן הכנה – 2 שעות  icon-03 אופן הכנה – בישול

קצת על המנה…

קוסקוס טריפוליטאי הינה אחת ממנות הדגל של המטבח הטריפולטאי, מנה שניתן לאכול אותה לצד מרק הירקות , ובנוסף קוסקוס הינה תוספת נהדרת למנות כמו מפרום ועוד מנות בשר אחרות. הקוסקוס עשוי מסולת ותהליך ההכנה של קוסקוס טריפולטאי אמיתי דורש כלי הכנה מיוחדים

מתכון לקוסקוס טריפוליטאי – מרכיבים:

1. קילו סולת
2. בין אחת וחצי לשתי כוסות מים (לפי מידת ספיגת הסולת)
3. חמש כפות שמן
4. כפית מלח אחת

מרכיבים למרק:

5. שלושה גזרים
6. שלושה תפוחי אדמה
6. שלושה קישואים
7. חצי קילו דלעת
8. עגבניה אחת שלמה
9. בצל אחד שלם
10. שני מקלות סלרי עם הגבעולים
11. כפית מלח אחת
12. כף מרק עוף אחת
13.שלוש כוסות מים

יש לחתוך את כל הירקות בצורה גדולה וגסה

 

מתכון לקוסקוס טריפוליטאי – אופן ההכנה:

1.ממלאים סיר יעודי ומיוחד לקוסקוס עד חצי הגובה במים ,מביאים לרתיחה. מוסיפים את כל הירקות למים החמים ולאחר מכן מוסיפים על הירקות את כפית המלח וכף מרק העוף.
2.שופכים בקערה רחבה קילו סולת ועל זה מוסיפים בין כוס וחצי לשתי כוסות מים בהתאם לפי הצורך.
3.את כל גרגירי הסולת שמים באידוי בסיר העליון מעל ציר הירקות במשך שעה.
4.שופכים את כל גרגירי הקוסקוס ושופכים אותו חזרה לקערה ושופכים עליו 3 כוסות מים חמים מתוך ציר המרק, בנוסף 5 כפות שמן, כפית מלח אחת, מעבדים הכל בעזרת הידיים.
5.את כל גרגירי הקוסקוס יש לנפות באמצעות כלי מיוחד שמיועד לניפוי קוסקוס,חזרה לסיר העליון.ולמעשה ממשיכים לבשל את המרק וגם את הגרגרים למשך 30 דק' בעוצמה בינונית.
6.לסיום יש להוציא את הקוסקוס מהחלק העליון של הסיר ונותנים לו להצטנן.
7.כעת רק ניתן להגיש ולשים בצלחת קוסקוס ומעליו את מרק הירקות.

בתאבון!

מתכונים נוספים שאולי תאהבו...

1 תגובה

  1. כרמלה לוי הגיב:

    איך גורמים לקוסקוס לקבל צבע צהוב ?