מתכון לקובה דלעת



 icon-06 רמת קושי – ממוצעת  icon-05 זמן הכנה – 2 שעות  icon-03 אופן הכנה – בישול

קצת על המנה…

קובה אחת המנות שהכי מזוהות עם המטבח העיראקי, יש המון סוגים של קובות חלקם מבושלות חלקן מטוגנות, מעטפת הקובה עשויה סולת ומלית שלה מכילה בשר, יש המון וריאציות של לרוטב של הקובה והפעם נכיר מתכון לקובה דלעת

מתכון לקובה דלעת – מרכיבים:

מרכיבים למעטפת הבשר:

1. שלוש מאות גרם סולת
2. רבע כפית מלח
3. כוס ורבע כוסות מים

מרכיבים למילוי:

4. אחד בצל לבן אחד קצוץ
5.עשר גבעולי פטרוזיליה
6. חצי כפית פלפל שחור
7. חצי כפית בהרת

מרכיבים לרוטב:

8. שלוש כפות שמן
9. חצי קילו דלעת חתוכה לקוביות בינוניות
10. שלוש עגבניות בשלות מגורדות גס
11. כף סוכר אחת
12. חצי כפית פלפל שחור
13. חצי כפית בהרת ברוטב
14. שתי כפות רסק עגבניות
15. חמש כוסות מים פושרים

מתכון לקובה דלעת – אופן ההכנה:

הכנת המעטפת:

1.שמים את כל הסולת בקערה עמוקה מוסיפים את המלח ובהדרגה את מוסיפים את המים תוך כדי לישה לקבלת תערובת אחידה וגמישה.

הכנת המילוי:

1. מעבדים את כל מרכיבי המילוי לתערובת אחידה.
2. לוקחים מקערת הסולת בין כף אחת לשתיים, יוצרים כדור קטן שלתוכו דוחסים כף אחת מן הבשר למילוי, מהדקים היטב את הכדור, מגלגלים אותו לצורה אחידה.חשוב להרטיב את הידיים מידי פעם.

הכנת הרוטב:

1. מחממים על אש בינונית סיר רחב וגבוה ולאחר מכן מוסיפים את השמן ואז מוסיפים את קוביות הדלעת
2. מוסיפים את קוביות העגבניות,סוכר,פלפל שחור,בהרת ואת הרסק עגנביות ואת 5 כוסות המים
3. מערבבים היטב ומבשלים על להבה בינונית במשך 30 דק'
4. לאחר 30 דק' מוסיפים בעדינות את הקובות ומבשלים אותם יחד עם רוטב במשך 15 דק' על אש בינונית לאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים את הקובות לעוד 20 דק' על אש נמוכה.

בתאבון!

מתכונים נוספים שאולי תאהבו...