מתכון לצלי בקר בתנור



 icon-06 רמת קושי – ממוצעת   icon-05 זמן הכנה – שעה וחצי   icon-02 אופן הכנה – בישול וצלייה

קצת על המנה…

מתכון לצלי בקר בתנור הינה מנה נהדרת אשר תתאים לארוחת ערב בשרית כמנת בשר עיקרית לצד תוספות.

מרכיבים למתכון לצלי בקר בתנור לצד רוטב עגבניות:

1. שני קילו צלי בשר מס' 5 בשר כתף
2. חמש כפות שמן
3. שני בצלים גדולים
4. חמש עגבניות בשלות
5. כפית פלפל שחור
6. כפית מלח
7. חצי כפית בהרת
8. בין ארבע לחמש כוסות מים

אופן ההכנה למתכון לצלי בקר בתנור:

1.מחממים סיר רחב בחום בינוני ולאחר מכן מוסיפים את השמן מכניסים את הבשר לתוך הסיר,וצולים בסיר את הצלי מכל צדדיו.
2.לאחר שהצלי צלוי מכל צדדיו מוסיפים את המים שיכסו את הצלי במלואו.לתת לצלי להתבשל בין שעתיים לשלוש,ומידי פעם יש לשים לב ואולי להוסיף מים.עד שהצלי יהיה רך.
3.לאחר הצלייה מניחים את הצלי בצד עד שיצטנן לפני ההגשה

תהליך הכנת הרוטב:

4.חותכים את הבצלים לטבעות,מטגנים בשמן על חום גבוה,לאחר שהם מזהיבים מוסיפים את העגבניות ואת התבלינים,מנמיכים את החום ומבשלים את התערובת במשך 30 דק'.
5.פורסים את הצלי לפרוסות ולצידו מוסיפים את הרוטב. בתאבון !

מתכונים נוספים שאולי תאהבו...