מתכון למפרום



 icon-06 רמת קושי – מתקדמים  icon-05 זמן הכנה – 3 שעות  icon-03 אופן הכנה – טיגון ובישול

קצת על המנה…

מפרום הינה אחת ממנות הדגל של המטבח הטריפוליטאי, תהליך הכנת המתכון למפרום הינו תהליך לא קצר ודורש סבלנות רבה. את המפרום מומלץ להגיש עם אורז או קוסקוס

מתכון למפרום – מרכיבים:

מרכיבים לשלב הראשון מילוי התפוחי אדמה:

1. שש תפוחי אדמה גדולים קלופים ושטופים
2. חצי חבילת פיטרוזיליה
3. שני בצלים גדולים
4. בשר טחון 500 גרם
5. כפית פלפל שחור
6. כפית מלח
7. קורט קינמון
8. שתי ביצים

מרכיבים לשלב השני של תהליך ההכנה (הטיגון):

9. כוס וחצי קמח מנופה
10. שתי ביצים טרופות
11. כף רסק
12. שתי כוסות מים לבלילה

מרכיבים לשלב השלישי של תהליך ההכנה (הרוטב):

13. ארבע כפות שמן
14. בצל אחד גדול קצוץ
15. עגבניה אחת גדולה קצוצה
16. שתי כפות רסק
17. כפית מלח
18. רבע כפית פלפל שחור
19. בין שתיים לשלוש כוסות מים, בגובה המפרום בסיר

מתכון למפרום – אופן ההכנה:

1.כל תפוח אדמה פורסים בערך ל-4 פרוסות של חצי ס"מ לס"מ אחד. את כל אחת מן הפרוסות פורסים שוב אך משאירים צד אחד מחובר וצמוד.
2.אחרי שסיימנו לחתוך את תפוחי האדמה משרים אותם במים ומלח כדי לרכך אותם.

יצירת המילוי:

3.לקערה גדולה מוסיפים את הבשר הטחון,בצל אחד קצוץ דק,פלפל,מלח,קינמון,ביצים.ומערבבים הכל לקבלת תערובת אחידה.
4.מסננים היטב את המים שבהם השרנו את תפוחי האדמה.
5.יוצרים כדור בשר בינוני (בערך 2 כפות) ודוחסים אותו לתוך לפרוסת תפוחי האדמה,מהדקים היטב ומניחים בצד על מגש.
6.לאחר שסיימנו למלא את כל פרוסות תפוחי האדמה,אנחנו מתחילים לקמח ולהדק היטב תוך כדי הקימוח את פרסות תפוחי האדמה עם הבשר,ושוב מניחים בצד את כל תפוחי האדמה עם הבשר.
7.מחממים סיר על חום גבוה ומוסיפים 2 כוסות שמן. וטובלים את תפוחי האדמה עם המילוי בתערובת הבלילה שמכילה את שני הביצים וכף הרסק וכוס מים אחת. ומכניסים ישר לטיגון בשמן הרותח,ומטגנים משני הצדדים את התפוח אדמה עד לקבלת גוון חום זהוב.
8.להכנת הרוטב – מחממים בסיר רחב 4/5 כפות שמן על חום בינוני ומוסיפים אליו את קוביות הבצל ומטגנים למשך 3/4 דק' לקבלת גוון זהוב
9.מוסיפים את העגבנייה הקצוצה וכף הרסק ואת יתר התבלינים : פלפל שחור,מלח.
10.מסדרים בתוך הסיר את כל תפוחי האדמה המטוגנים,לפזר הכל בצורה אחידה אם אפשר ואם אין מקום ניתן לשים אחד על השני.
11.מוסיפים מים פושרים עד שיגיעו לגובה תפוחי האדמה ומגבירים את הלהבה לחום גבוה ומגיעים למצב של רתיחה ושהסיר מבעבע ללא מכסה. מומלץ לנענע את הסיר שהרוטב יכסה את כל המפרום.
12.מנמיחים לאש נמוכה,מכסים את הסיר,וממשיכים לבשל עוד חצי שעה על אש נמוכה. מומלץ לבדוק עם מזלג/קיסם שהמפרום רך ומוכן
13. מומלץ להגיש יחד עם אורז לבן או קוסקוס. בתאבון!

 

מתכונים נוספים שאולי תאהבו...

2 תגובות

  1. Nurit sharabani הגיב:

    מפרום מומלץ להגיש על קוסקוס!!

  2. פלפל צ'ומה הגיב:

    הכי טעים עם אורז!