מתכון לחריימה טריפוליטאי


 icon-06 רמת קושי – קלה  icon-05 זמן הכנה – שעה   אופן הכנה – בישול

קצת על המנה…

מתכון לחריימה טריפוליטאי , מנת דגים חריפה , מתכון למנה מובילה מהמטבח הטריפולטאי את הרוטב ניתן לשלב עם מספר דגים שונים

מתכון לחריימה טריפוליטאי – מרכיבים:

ניתן לעשות את המנה עם מספר דגים. במידה ועושים עם דג טונה אדומה או עם דג נסיכת הנילוס קונים פילטים טריים. במידה ועושים את המנה עם דג לוקוס או בורי ניתן לעשות את המנה עם דג שלם שקונים ואז יש לפרוס אותו. המינונים במתכון הינם לכמות של 6 יחידות דגים

מרכיבים למנה:

1. פילה דג נבחר (לוקוס,נסיכת הנילוס,סלמון,טונה אדומה…)
2. עשר שינוי שום
3. שתיים וחצי כפות פלפל אדום מתוק
4. שתי כפות פלפל אדום חריף
5. כפית קימל טחון
6. כפית כמון אחת
7. חצי כף מלח
8. חצי כוס שמן זית
9. בצל בינוני עד גדול
10. בין שתיים לשלוש כפות גדושות של רסק עגבניות
11. לימון אחד

 

מתכון לחריימה טריפוליטאי – אופן ההכנה:

הכנת תערובת הפלפל צ'ומה:

1. כותשים את עשר שינוי שום לקערית
2. מוסיפים את הפלפל האדום החריף והפלפל המתוק
3. מוסיפים חצי כף מלח
4. מערבבים הכל עם שמן זית עד שנוצרת משחה ועושים ממנה כדור

הכנת הדגים:

5. שמים בסיר חצי כוס שמן זית
6. מטגנים 1 בצל בינוני עד גדול על עוצמה בינונית, לאחר שהבצל זהוב מוסיפים את כדור הפלפלצ'ומה ומבשלים כמה דקות.
7. לאחר מספר דקות מוסיפים כ-200 גרם רסק עגבניות שזה בערך שלוש כפות גדושות של רסק
8. מוסיפים כוס מים אחת בהדרגה ומערבבים את הכל.
9. מוסיפים את כפית הקימל הטחון + כפית כמון ומבשלים עוד מס' דק' בודדות ואז מוסיפים את הדגים לרוטב שנוצר
10. הדגים צריכים להיות מכוסים ברוטב. לאחר הוספת הדגים מוסיפים מיץ מלימון שלם בודקים שהרוטב לא סמיך מידי. יש להנמיך את הלהבה לעוצמה נמוכה.
11. במידת הצורך מוסיפים עוד מים.

מבשלים כרבע שעה פלוס מינוס ובודקים שהרוטב לא הצטמצם מידי. במידת הצורך ניתן לבשל עוד כ- 10-15 דקות מקסימום.

מומלץ להגיש עם חלה של שבת!

 

בתאבון!

מתכונים נוספים שאולי תאהבו...

3 תגובות

  1. אחד שמבין הגיב:

    מתכון מעולה. הכנתי יצא ממש ממש טוב. תודה לכם פלפל צ'ומה.

    שיטה וג'וחה.

  2. Edie הגיב:

    איפה פלפל אדום מתוק?