מתכון לחביתות ירק עיראקיות – ערוק



 icon-06 רמת קושי – מתחילים  icon-05 זמן הכנה – 30 דקות  icon-01 אופן הכנה – טיגון

קצת על המנה…

ערוק – חביתות ירק עיראקיות היא דרך נפלאה לפתוח את הבוקר, בעיקר בסופי שבוע … הריחות של חביתות הירק הם משהו שקשה לעמוד בפניו במיוחד שהלביבות טריות וחמות לאחר שהן יוצאות מן המחבת … את הערוק מומלץ להגיש עם ירקות חומוס ולחם

מתכון לחביתות ירק עיראקיות – ערוק – מרכיבים:

1.שני תפוחי אדמה בינונים (עדיף תפוח אדמה אדום)
2.אחד בצל לבן גדול
3.חצי חבילה בצל ירוק
4.חצי חבילת פטרוזיליה
5.שתי ביצים
6.שתי כפות קמח
7.חצי כפית מלח
8.חצי כפית פלפל שחור
9.כוס שמן אחת לטיגון

מתכון לחביתות ירק עיראקיות – ערוק – אופן ההכנה:

1.מבשלים אחד מתפוחי האדמה שיהיה רך כמו פירה, לאחר מכן קולפים אותו
2.את התפוח האדמה השני יש לקלוף ולגרד בפומפיה
3.את הבצל הלבן מגרדים גם בפומפיה
4.את הפטרוזיליה קוצצים בצורה דקה
5.את הבצל הירוק קוצצים בצורה דקה
6.יש להוסיף את כל המרכיבים לקערה ועל כל המרכיבים להוסיף שתי ביצים, את הקמח והתבלינים.
7.יש לחמם מחבת לחום גבוה, מוסיפים את השמן.
8.באמצעות כף לוקחים כמות בינונית מן התערובת לתוך השמן הרותח ומניחים בעדינות. מטגנים מס' דקות כל צד עד שחביתת הירק מזהיבה.

בתאבון!

מתכונים נוספים שאולי תאהבו...