מתכון לבצל וקישוא ממולא



 icon-06 רמת קושי – קלה  icon-05 זמן הכנה – שעה   אופן הכנה – בישול

קצת על המנה…

מטבח ישראלי … מתכון לבצל וקישוא ממולא , מנה פשוטה וקלה להכנה שכוללת בשר בקר טחון בתוך בצל וקישוא ברוטב רסק עגבניות , את המנה ניתן להגיש בליווי תפוחי אדמה או אורז

מתכון לבצל וקישוא ממולא – מרכיבים:

1. חמישה בצלים לבנים גדולים
2. חצי קילו בשר בקר טחון
3. חצי חבילת פיטרוזיליה
4. רבע כפית קינמון
5. כפית מלח
6. חצי כפית פלפל שחור
7. שתי ביצים
8. חמש כפות שמן
9. שתי כפות רסק עגבניות
10. בין שלוש לארבע כוסות מים

מתכון לבצל וקישוא ממולא – אופן ההכנה:

1.שמים בקערה את הבשר הטחון ובצל אחד גדול קצוץ
2.מוסיפים חצי חבילת פיטרוזיליה קצוצה,מלח,פלפל,רבע כפית קינמון ומעבדים הכל לתערובת אחידה.
3.חורצים פס עד לעומק הבצל אך לא לחצות את הבצל,ואז משרים את הבצל במים פושרים עם מלח כדי שיהיה ניתן להפריד את שכבות הבצל.
4.שוטפים את השכבות המפורקות של הבצל ומתחילים למלא את הבצלים בתערובת הבשר.
5.מחממים סיר נמוך ורחב ומוסיפים את 5 כפות שמן הזית,ניתן להוסיף לסיר את שאריות הבצל והירקות שנותרו מתהליך ההכנה.בנוסף מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות,רבע כפית פלפל שחור,כפית וחצי מלח,בין 3-4 כוסות מים. מבשלים את כל הרוטב במשך 10 דק' על חום בינוני עד לרתיחה.
6.מוסיפים את הבצלים הממולאים לתוך הרוטב,בדגש על כך שכל הרוטב יכסה את הבצלים הממולאים.מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על חום נמוך במשך שעה וחצי.
ניתן להגיש את המנה בליווי אורז/תפוחי אדמה מבושלים.

בתאבון!

מתכונים נוספים שאולי תאהבו...

1 תגובה

  1. האיש בגלימה הגיב:

    אחלה אתר ואחלה של מתכונים! תודה!