מתכון לארטישוק ממולא



 icon-06 רמת קושי – קלה  icon-05 זמן הכנה – שעה  icon-03 אופן הכנה – בישול

קצת על המנה…

מתכון לארטישוק ממולא , "חרשוף" ארטישוק מזוהה עם המטבח הפרסי, עונת הארטישוק היא בסביבות תקופת האביב, המנה למעשה היא תחתיות של ארטישוקים ממולאים בבשר

מתכון לארטישוק ממולא – מרכיבים:

1. שקית תחתיות ארטישוקים קפואים
2. חצי קילו בשר טחון
3. חצי חבילת פטרוזיליה
4. שלוש כפות שמן
5. בצל לבן אחד גדול
6. ביצה אחת
7. מלח ופלפל לפי הטעם (למילוי הבשר)

מרכיבים לרוטב:
8. שתי כפיות כורכום
9. כפית מלח
10. כפית פלפל
11. כפית מרק עוף
12. כוס מים רותחים

מתכון לארטישוק ממולא – אופן ההכנה:

1.אחרי שהפשרנו את הבשר הטחון, קוצצים את הבצל ואת הפיטרוזיליה ומוסיפים את התבלינים ואת הביצה ומעבדים הכל לכדורים קטנים.
2.לאחר מכן מפשירים את תחתיות הארטישוקים ממלאים לכל ארטישוק כדור בשר
3.מחממים בסיר נמוך שמן על חום בינוני/נמוך
4.מסדרים את הארטישוק בסיר, מכסים את הסיר ונותנים לארטישוקים להתאדות 15 דק'
5.מכינים את הרוטב לארטישוק בתוך קערה מוסיפים את ארבעת מרכיבי הרוטב
6.שהרוטב מוכן יש לשפוך אותו לתוך הסיר עם הארטישוקים ולהגביר את הלהבה לחום גבוה לפרק זמן של 5 דק' ואח"כ להנמיך את הלהבה לחום הכי נמוך לפרק זמן של 30 דק'

בתאבון!

מתכונים נוספים שאולי תאהבו...